14,14 %!Ny vekst av kinesiske borgere vitenskapelig kvalitet

I 2023 nådde andelen kinesiske borgere med vitenskapelig kvalitet 14,14%, en økning på 1,21%over 12,93%i 2022.
Resultatene fra den trettende kinesiske statsborgerens undersøkelser av vitenskapelig kvalitetskvalitet som nylig ble utgitt av Chinese Association for Science and Technology, viste at den vitenskapelige kvaliteten til innbyggerne i mitt land har vist en rask veksttrend.
I dag har netizens hett diskutert den nye fremgangen i store land som «China Eye» og «Eda Magic»;
Vitenskapelig kvalitet er en viktig del av nasjonal kvalitet og grunnlaget for fremdriften i sosial sivilisasjon.Innbyggere har den vitenskapelige kvaliteten refererer til å gå inn for vitenskapens ånd, etablere vitenskapelige ideer, mestre grunnleggende vitenskapelige metoder, forstå den nødvendige vitenskapelige og teknologiske kunnskapen, og bruke deres evne til å analysere og bedømme ting og løse praktiske problemer.
Du vet, landets befolkning er stort, nivået på borgernes vitenskapelige kvalitet er svakt, og grunnlaget er tynt.Etter ti år med hardt arbeid, er 10,56%i 2020, mens mer enn 10%er et viktig kjennetegn ved menneskelige ressurser i innovative land.
Forbedringen av hvert prosentpoeng er ikke lett.»I henhold til den internasjonale generelle evalueringsstandarden er det bare noen få statsborgerskapsnivåer av borgere i utviklede land som har oversteg 20%. I 2023 nådde landet mitt 14,14%, og oppnådd et stort sprang fra lave til mellomstore nivåer og konsoliderte i forkant av innovativ land.
Hvor mye forbedring og forbedring av ujevn utvikling av samfunnsvitenskapelig kvalitet?
For det første har ubalansen i regionen blitt forbedret.Gapet mellom de vitenskapelige kvalitetsnivåene til innbyggere i øst, sentrale og vestlige regioner smalt for første gang, og nådde henholdsvis 16,39%, 13,12%og 11,51%.
Det andre er den kontinuerlige og raske forbedringen av kvinners vitenskapelige kvalitet.Andelen mannlige borgere og kvinnelige borgere har en vitenskapelig kvalitet på henholdsvis 15,66%og 12,53%, og kjønnsgapet er 0,66 prosentpoeng fra året før.
For det tredje er ubalansen i urbane og landlige områder ytterligere lettet.Andelen bybeboere og innbyggere på landsbygda har en vitenskapelig kvalitet på henholdsvis 17,25%og 9,16%.
Disse endringene viser at selv om det samlede nivået på den vitenskapelige kvaliteten på landets borgere fortsetter å forbedre seg og forbedres, optimaliserer strukturen gradvis.Fra mengden av mengde, er flere og flere borgere ta hensyn til vitenskap, lærer vitenskap og deltar i vitenskapelige og teknologiske innovasjonsaktiviteter. , Vitenskapelige metoder og vitenskapelig ånd.
De siste årene, under veiledning av programmeringsdokumentene som «Oversikt over den vitenskapelige kvalitetsaksjonsplanleggingen (2021-2035)», utstedte 31 provinser implementeringsplanen for den «14. fem årlige planen» for den vitenskapelige kvalitetsoversikten til Fremme den dyptgående implementeringen av den vitenskapelige kvaliteten til den nasjonale.
Akselerere konstruksjonen av et utdanningssystem med høy kvalitet, og oppnå historiske sprang i utdanningsnivået i mitt land; Områder;
Fra åpningen av Space Officer’s Relay Space, blir åpne besøk til en rekke store vitenskapelige installasjoner og innovasjonsbaser, til den økende populariteten til «forskningsturer», kunnskapsvideoer og populærvitenskap «Internett -kjendiser» velkommen av netizens, og deretter leksikonet av vitenskap og popularitet av vitenskap og vitenskap av vitenskap i grasrotsamfunnet, leksikon, vitenskap og teknologiarbeidere underviser i landbruksteknologikunnskap på feltet …
Populær vitenskap er mye integrert i vår produksjon og liv i en mer mangfoldig form, og den sosiale atmosfæren som tar til orde for vitenskap og respekt for innovasjon blir sterkere.
Samtidig bør vi også se at det samlede nivået av den vitenskapelige kvaliteten på landets borgere fremdeles ikke er høyt, og det er et visst gap med det vitenskapelige kvalitetsnivået på 20%til 30%av verdens store utviklede land.
Vitenskapelig og teknologisk innovasjon og vitenskapelig popularisering er vingene til innovasjon og utvikling.Kreftene som universiteter og institusjoner og bedrifter mobiliseres mye for å delta aktivt i styrkene, og bygge en plattform for vitenskapelige og teknologiske arbeidere som er villige til å være populære for å være populære for å danne en god atmosfære for hele samfunnet for å støtte og delta i vitenskapelig kvalitetskonstruksjon.
I 2025 ønsker landet mitt å oppnå «mer enn 15%av innbyggerne med vitenskapelig kvalitet.» Vi kommer nærmere og nærmere dette målet.La innbyggernes vitenskapelige kvalitet forbedre og fremme skapelsen av visdom og innovasjonsentusiasme, akselererer Kina.
(Xinhua nyhetsbyråreporter Wen Jinghua)
Rapport/tilbakemelding