Vitenskapelig ny kunnskap | Noen forskere mener at insekter har bevissthet

Vitenskapelig ny kunnskap | Noen forskere mener at insekter har bevissthet

Oppførselen til kråker, sjimpanser, elefanter og mange andre fugler og pattedyr indikerer at de kan ha «bevissthet».Imidlertid er denne listen ikke bare i virveldyr, og forskere utvider bevissthetens forskning til mer omfattende dyr inkludert blekksprut, bier og fluer.

I følge en erklæring viser flere og flere bevis at insekter som bier viser en form for bevissthet.Bildekilde: Phil Savoie

I følge «Nature», basert på ovennevnte forskning, ba en vitenskapsmannsallianse om å tenke nytt om forholdet mellom dyr og mennesker.Forrige måned signerte mer enn 40 forskere på forskjellige felt en erklæring om dyrebevissthet i New York, som tar sikte på å fremme mer forskning og økonomisk støtte på dyrebevissthet.

Jonathan Birch, en filosof og en av de erklærte forfatterne av London School of Political Economics, sa at forskere med ansamling av bevis, har forskere begynt å ta dette emnet på alvor i stedet for å angi det som en gal idé som tidligere.

Erklæringen påpekte at mennesker for dyr som kan ha bevisst erfaring, ignorerer denne muligheten i beslutninger som påvirker deres beslutninger, er uansvarlig.

For hvilke arter må være bevisst, gir imidlertid ikke erklæringen et klart svar, men påpekte at det er tilstrekkelig bevis på at det er en realistisk mulighet for en viss bevisst opplevelse i arten som er helt annerledes enn mennesker.For eksempel kan krypdyr, fisk, insekter og andre dyr som alltid har blitt ansett for å ha noe åndelig liv, ha bevisst opplevelse, mens fugler og pattedyr har en bevisst opplevelse med sterk vitenskapelig bevisstøtte.

Birch sa at definisjonen av bevissthet er komplisert, men forskerteamet fokuserer på ett aspekt av forskningsbevissthet, det vil si oppfatning.Dette er vanligvis definert som evnen med subjektiv erfaring.For dyr inkluderer denne opplevelsen en luktesans, smak, å høre eller berøre den omkringliggende verden, og føler frykt, lykke eller smerte.

«Fordi ikke -menneskelige dyr ikke kan uttrykke sin indre tilstand med ord, for å evaluere bevisstheten til disse dyrene, er forskere vanligvis avhengige av indirekte bevis for å finne en viss atferd relatert til bevissthetsopplevelse.»

Et klassisk eksperiment er «Mirror Test».Dette er en selvkognitiv evne -test, det vil si å teste om dyr har evnen til å identifisere sine egne i speilet.I dette eksperimentet la forskere ut klistremerker eller andre visuelle merker på dyr og plasserte dyr foran speilet.Noen dyr, inkludert sjimpanser, asiatiske elefanter og leger, er nysgjerrige og prøver til og med å fjerne det.Denne oppførselen viser at de kan ha selvtillit, som kan være en manifestasjon av bevisst opplevelse.

Eksperimenter på kråker og blekksprut har vist at noen av handlingene deres er potensielle tegn på bevisst erfaring.

I tillegg viste en fruktfluer -studie at de begge hadde dyp søvn og aktiv søvn.I sistnevnte er hjerneaktiviteten til fruktfluer den samme som når de er våken.

«Dette kan være likt den raske øyebevegelsen til mennesker. I denne staten vil vi ha den mest livlige drømmen. Dette blir forklart som en bevisst opplevelse.» Sa, noen mennesker tror at drømmer er en nøkkelkomponent i bevisstheten.

Noen forskere er imidlertid skeptiske til eksisterende bevis for bevissthet om dyr.»Jeg tror det ikke er noen avgjørende bevis.» Hakwan Lau, en nevrovitenskapelig ved Institute of Brain Science Research Center ved Institute of Physics and Chemistry, sa at flere og flere studier har vist at dyr har kompleks oppfatningsatferd, men dette betyr ikke at de er bevisste essensFor eksempel hos mennesker er det bevisste oppfatninger og ubevisst oppfatning.

Noen forskere sa imidlertid at selv uten et klart svar, kan erklæringen fremdeles ha en positiv innvirkning på formuleringen av politikk relatert til dyreetikk og velferd.

Original tittel: «Ny kunnskap om vitenskap | Noen forskere mener at insekter har bevissthet»