Drøm om ånden til vitenskapelig rombygging av luftfartsdrøm

Drøm om ånden til vitenskapelig rombygging av luftfartsdrøm

Studentene hører på historien bak raketten som lanserer tårnet på Taizhong -hovedkvarterets utstillingssenter.Foto av Zhang Zhibin
24. april er den niende «China Aerospace Day».I løpet av de siste dagene har Provincial National Defense Science and Technology Bureau aktivt organisert Shanxi Provincial Meteorological Bureau, Shanxi Provincial Science and Technology Museum, Shanxi Aerospace Tsinghua Equipment Co., Ltd., Taiyuan Heavy Machinery Group Co., Ltd., Taiyuan University of Technology og Central North University for å utføre en rekke aktiviteter for å stimulere de offentlige tar til orde for vitenskapens entusiasme, utforske ukjente og våge å innovere og skape en god atmosfære av å bygge en romfartsmakt.
Shanxi Provincial Meteorological Bureau rullet kampanjevideoen til rommet på bygningen og den store skjermen, og produserte PPT -er i forbindelse med luftfartstemaet og fjernmålingsvirksomheten.I forretningsplattformen til det provinsielle klimasenterets applikasjonsrom for fjernmål Kinesisk luftfartshistorie, utviklingen av været og meteorologisk satellitt og utviklingsprosessen for været og meteorologisk satellittsatellitt. Kart som fullt ut har demonstrert endringene i det økologiske miljøet i Shanxi i mange år.
Shanxi Aerospace Tsinghua Equipment Co., Ltd. har satt opp temaet Tsinghua Lecture Hall, satt opp lenkene til å se videoer, synge klassikere, historiefortelling og innsikt, invitere selskapets utviklingsvitner, fremragende unge representanter innen romutstyr til Fortell den berøringen av historien tar sikte på å veilede flertallet av unge ansatte til å arve romens ånd, formidle følelser av romfart, kondensere fremgangskraften og skape en sterk atmosfære av kjærlighet til luftfart og dedikasjon til luftfart.Tsinghua grunnskole- og ungdomsskolelærere og elever deltok i Open Space Public Class
School of Aeronautics and Astronautics ved Taiyuan University of Technology holdt en serie «tom vitenskapelig» aktiviteter.Under hendelsen ble den «kinesiske romfartånden -det åndelige spekteret av det kinesiske romfartsfolket» utført, noe som forklarte ånden til «to bomber og en stjerne», ånden av bemannet luftfart, ånden i månens utforskning, og ånden i den nye epoken til Beidou for lærere og studenter.På høyskolens innovasjon og gründerbase introduserte instruktøren nøye de forskjellige vitenskapelige og teknologiske aktivitetene som ble utført av høgskolen. sitt eget håndverk.Samtidig, i laboratorieåpningsaktiviteten, populariserte instruktøren den grunnleggende luftfartsinstrumentkunnskapen og driften av flysimulatoren til studentene. .
På Taiyuan University of Technology Mingxiang Xiangxiang Campus introduserte personalet til Shanxi Data og Application Center of High -Resolution på observasjonssystemet mot resepsjonen, lagring, distribusjon, service og styring av data med høyt scoring. , og støtte konstruksjonen av høyscoring av datatjenestesystemer.
Tidligere 27. mars kom Wei Kai, medfunder av orientalsk rom, tilbake til sin alma mater, fra «kommersiell romfart», «Oriental Space» og «Gravity One», tre ord, og laget en rapport om luftfartsemnet for emnet for emnet for emnet for emnet for studentene.Han oppfordret studentene til å opprettholde holdningen til ungdom til enhver tid, og i den hete praksisen med dedikasjon til National Aerospace -industrien lever de virkelig opp til tidene og årene.
10. april sendte Shanxi Provincial Science and Technology Museum temaet vitenskapelig popularisering av temaet «Dream Aerospace» til Taiyuan Park Road Primary School, og ga en fantastisk vitenskapelig leksjon «One Flying Sky» til 50 elever.Studentene lærte utviklingen og strålende prestasjonene til de kinesiske rakettene ved å se på videoen.Læreren til Science and Technology Museum ledet også elevene til å lage en rakettoppskytningsmodell på stedet.
20. april gikk mer enn 100 grunnskoleelever fra grunnskolen og ungdomsskolen fra den 12. Middle School of Taiyuan City og den andre eksperimentelle grunnskolen i Wan Berlin -distriktet inn i Taizhong Headquarters Exhibition Center for å se Rocket Simulation Launch Demonstration.I Aerospace Science Science -klassen forteller Fan Zhiqin, en satellittlanseringstårn «Embroidery» -divisjon og Tai Heavy sveiseekspert, barna kjærlig historien bak tårnet.Han kombinerte også med sin egen erfaring med å bli beordret til å reparere tårnet, og fortalte levende det store bidraget fra for tunge mennesker i fortiden til mitt lands luftfartsindustri, og plantet frøene til å «bygge en drømmestjerne, et mektig land» i hjertene til barna.(Guo Ning, Zhang Liqiong)
Rapport/tilbakemelding