Fudan -lærde snakker om kryss -forskning og vitenskapelig intelligens

Fudan -lærde snakker om kryss -forskning og vitenskapelig intelligens

Tverrfaglig

Det er en nøkkel til å låse opp teknologisk innovasjon

Bli et viktig middel for å skjære gjennombrudd

Ai

Med et nytt vitenskapelig forskningsparadigme

Påvirker raskt alle fagområder


I dag (23. mai) morgen

I rekkefølge«Cross Research and Science Intelligence»

TemaPå skolefeiring av akademisk rapportmøte

Fudan -lærde fra vitenskap, arbeid og medisinsk vitenskap

Del den siste forskningsutviklingen


Akademiker ved Chinese Academy of Sciences, assistent for president i Fudan University, og president Peng Huisjeng ved Academy of Sciences ledet rapportmøtet



Fra selvtillit til optisk superoverflate, Nano Magic Weaving Future Materials


Hvordan kombinere polymeren med nanopartiklene for å gi full spill til fordelene med de to for å bygge et sammensatt materiale med nøyaktig struktur og unik ytelse?Dette er et vitenskapelig problem som Nie Zhihong ønsker å løse det vitenskapelige problemet som Nie Zhihong, professor i polymervitenskap og polymermolekylær engineering.


Atomer beriker vår materiale og livsverden ved å danne molekyler.Tilsvarende blir nanopartikler med egenskapene til lys, elektrisitet, magnetisk og varme betraktet som atomer, og kombineres for å danne en presis struktur med molekylær romkonfigurasjon, det vil si kolloidummolekyler, som forventes å gi et nytt paradigme for funksjonelle materialer opprettelse.På grunn av synergien av objektiv seksualitet som kobling, interferens, diffraksjon osv. Mellom kollagenmolekyler kan slike materialer mer fritt kontrollere lokale områder som lys, elektriske, magnetiske, varme og oppnå forstyrrende egenskaper utover naturlige materialer.



Hvordan regulere nanoprokale atomer er en stor utfordring i fremstillingen av kolloidmolekyler.I det siste brukte forskere «utskjæringen på spissen» for å modifisere nanopartikler på en fast punkteroverflate, ved å bruke delvis punkt eller ansikt -til -ansikt -molekylær gjenkjennelseseffekt for å drive partiklene med retningsbestemt presis kombinasjon.Imidlertid kan denne metoden vanligvis ikke imøtekomme behovene til makro -materialkonstruksjon.


Inspirert av den kovalente bindingen av atombindingen, designet og syntetiserte teamet Colloidum -molekyler og deres makrofunksjonsmaterialer gjennom nanopartikkelorienteringsbindinger i felles polymer.»Optisk supermateriale er en av de typiske typene kolloidmolekylære materialer. Dette materialet kan presentere en rekke ultra -levende elektromagnetiske responsegenskaper. Det har viktig applikasjonsverdi i superlinsen, ultra -oppløsnings optisk mikroskop, optisk stealth, bjelkeplastisk kirurgi . «Nie Zhihong sa essensen


I fremtiden håper Nie Zhihong å oppnå mer mangfoldige og rikere kollagenmolekyler gjennom materialgenetisk ingeniørvitenskap og andre metoder, og prøve å introdusere kunstig intelligens og andre måter for å lage komposittmaterialer med forstyrrende optikk og mekanikk.


DNA brukes som et funksjonelt materiale for å hjelpe tumordiagnose og behandling


«Dette er en typisk studie av vitenskap og ingeniørfag.» Yang Dadong, en spesiell utfordringsprofessor i Institutt for kjemi «Ruiqing», introduserte at forskningsretningen han ledet skulle bruke deoxyuraotosacuucleic acid (DNA) som et monteringsmateriale for den Monteringsmaterialer for monteringsmaterialet for monteringsmaterialet for monteringsmaterialet for monteringsmaterialet for onkologisiagnose og behandling.



I 1953 oppdaget forskere Watson og Crick den doble spiralstrukturen til DNA -molekyler, og markerte åpningen av molekylærbiologi.I 1982 begynte professor Siman å behandle DNA -molekyler som en strukturell enhet for å konstruere nanostrukturer og materialer, og åpnet epoken med molekylære materialer.


Vitenskapelig utvikling endrer seg med hver dag som går.Yang Dadong mener,DNA, som et «perfekt» presist materialkjemisystem, har kontrollerbarheten av dens struktur og biomassefunksjon som gjør at den har et stort potensial når det gjelder materialskapingEssensSom et resultat er forskerteamet forpliktet til å optimalisere og regulere DNA -molekylærfunksjonen, og oppnår kontrollerbar montering gjennom alkalisk -basert komplementær sammenkobling for å imøtekomme spesifikke applikasjonsbehov.



Når det gjelder celleoverflatesamling, forvandlet gruppen den rullende sirkelforsterkningen (RCA) til en dobbel rullende ringforsterkningsreaksjon (RCA), som innså den kontrollerbare monteringen av det DNA -molekylære nettverket.I følge Yang Dadong har de kontrollerbare monteringsstrategiene basert på DNA -nettverket realisert den høye renheten, høy aktivitet, høy spesifisitet og ikke -damage separasjon av biologiske partikler som stamceller, T -celler og eksosomer, og ytterligere styrke de tidlige Diagnose og høy diagnose av svulster.


Når det gjelder intern montering, studerte forskerteamet et DNA-nano-samsvarsramme for kontrollerbar overføring av CRISPR-CAS9. Søknadskrav for regulering og generisk legemiddellevering,Med andre ord, du kan handle nøyaktig på en tumorceller uten skade på normale celler.


Yang Dadong siterte Max Plancks diskusjon og forklarte essensen av vitenskapen er kryssing og integrasjon: «Vitenskap er den interne enhetlige helheten … faktisk er det en kontinuerlig kjede fra fysikk til kjemi, fra biologi, antropologi til samfunnsvitenskap. Dette er en kjede som ikke kan avbrutt noe sted.


For å beregne innovasjon, lede den nye epoken med materialvitenskap


Superledningsevne, integrerte kretsløp, informasjonslagring, solceller … Som kilde til høye -teknologiske enheter, inneholder materialvitenskap rike fysiske fenomener.Med utviklingen av datamaskiner og algoritmer har databehandling blitt et uunnværlig middel til å studere materialvitenskap.


Xiang Red Army introduserte professor Xie HEDT, Institutt for fysikk, og visedirektør for Institute of Calbulation of Institute of Computing Material Science.Siden 1900 har to av de 10 beste papirene i verden vært relatert til DFT.Imidlertid er det begrensninger for tradisjonelle databehandlingsmetoder, og det er vanskeligheter i store -skala med å løse DFT -ligninger.



Med fremveksten og anvendelsen av kunstig intelligens, styrker den nye beregningsmetoden den vitenskapelige forskningen til materialvitenskap, og danner en ny type forskningsparadigme basert på AI -basert databehandlingsmateriell vitenskap.Til Red Army/Gong Xingao -teamet ble det utviklet en maskinlæringsmetode med effektivt Hamilton -volum på atomnivået på nivået, og en nevralt nettverksmodell som beskrev samspillet mellom magnetsystemet ble foreslått.


«Eksperimentene våre viser at modellen ikke bare er høy effektivitet, men også den samme nøyaktigheten og DFT -metoden.» Red Army/Gong Xingao -teamet foreslo en MAP -nevralt nettverksmodell kalt HAMGNNs prediktive materielle elektroniske struktur, som kan unngå den dyre og komplekse prosessen i den vanlige beregningen.Basert på denne modellen utviklet teamet nylig en universell AI -modell som forutsier volumet av elektronikk, som kan brukes til å beregne de elektroniske egenskapene til noe materiale uten behov for å utføre ytterligere DFT -beregninger.


For tiden utviklet Red Army/Gong Xingao -teamet med suksess for materialkvalitetsanalysen og simuleringsprogramvaren (PASP) inkludert flere maskinlæringsmetoder.Programvaren er kommersialisert og ble kjøpt av mange enheter som Queensland University i Australia, University of Science and Technology ved Kina, Nanjing University og Zhejiang University.Relaterte resultater ble publisert i flere internasjonale autoritative tidsskrifter.


I epoken med grunnleggende modeller er mysteriet med å utforske tidssekvenssprediksjon


I anledning 119 -årsjubileet for Fudan University sendte Xu Zenglin, professor ved Institute of Artificial Intelligence Innovation and Industry Research, to «Gratulerer» i begynnelsen av rapporten.Det kan sees at uansett hvilken stor språkmodell som brukes, er bildet generert av teksten ikke matchet med tekstinstruksjoner.



Det er ubestridelig at store språkmodeller har et stort potensial i menneskelige assistenter, og har oppnådd fantastisk suksess innen språk, stemme, bilde osv., Men hvorfor er effekten av store modeller innen tidssekvenser ikke signifikant?


Betydningen av tidssekvensdata er å forutsi trenden og risikoen for fremtidige hendelser basert på tidligere data.Bruken av denne typen data er mye brukt innen prediksjonens værvarsling, trafikkflyt, finansiell markedsanalyse og utviklingstrendanalyse av sykdomsutvikling, som har viktig verdi.


Som et resultat, Xu ZenglinGjennom multi -variabel tidssekvensforutsigelse av tidsfaktor nedbrytning og kanalblanding for å hjelpe modellen bedre å forstå og forutsi forholdet og samspillet mellom sekvensdata på forskjellige tidssekvenserEssensSamtidig undersøkte han den langvarige sekvensforutsigelsen og forbedret kontinuerlig og optimaliserte modellen.Xu Zenglin mener at på grunn av tidssekvensen, kan den lineære modellen for regularisering godt modellere periodisiteten og trenden i tidssekvensen.


På slutten av rapporten reiste Xu Zenglin et nytt spørsmål: Er det nødvendig for forskning av en stor modell av tidssekvens?Han mener at den lineære modellen for en enkelt sekvens er god nok, enkel og effektiv;


Vakt for folkets helse, transformasjonen av kunstig intelligens -drevne sykehus


Å generere kunstig intelligens leder bransjens endring, noe som gjør sykehusforbindelsesmodus til falsk og reell integrasjon, fra reell til falsk, og det forventes også å endre logikken for medisinsk behandling og lege -pasientforhold fullstendig.


Qian Kun, direktør for plan- og styringssenteret for Zhongshan Hospital’s Xinzhi Department of Zhongshan Hospital, og førsteamanuensis i kunstig intelligensinnovasjon og bransjeforskningsinstitutt.Overfor problemene med medisinsk tilbud og etterspørsel, er veien til intelligent og digital endring representert av Internett medisinsk behandling og kunstig intelligens empowerment digitale tvillinger en viktig retning for å bryte situasjonen.Essens



Når det gjelder sykdomsdiagnose og behandling, tar leveroperasjon som et eksempel, har multimodus -algoritmen markedet for Zhongshan leverkreft intelligente hjelpestoffer -beslutningssystemer som kan hjelpe leger med å regulere diagnose og behandlingsplan i diagnoserommet Sykdomsdatabasesystem, raskt plasserer retningen for vitenskapelig forskning; Kontroll, innse «helbredelse og ikke sykdom»; .


Når det gjelder sykehusforvaltning, og ser på verden, har mange sykehus bygget gjennom intelligent konstruksjon for å styrke pasientopplevelsen og sykehusets driftseffektivitet.For eksempel, med digitale teknologier som 5G og kunstig intelligens, etablerer Zhongshan Hospital et fulltjenestekonsept med intelligent diagnose og behandling, og prøver å danne en «Zhongshan -modell» av smarte sykehus.


I møte med praktiske problemer som lav forklaring og algoritme fordommer, mener Qian Yan at sykehuset bør etablere et omfattende kunstig intelligensstyringssystem, som er ytterligere optimalisert i styringspersoner, midler og gjenstander.»For fremtidig kunstig intelligens på sykehus, bør den fokusere på forebygging og behandling av kreft, hjerte- og cerebrovaskulære, eldre sykdommer og smittsomme sykdommer som er relatert til folkets helse. Innovere diagnose- og behandlingsplaner, og fremme forskning og utvikling av innenlandske nye medisiner, forskning og utvikling av medisinsk utstyr.


Utkast


School Rong Media Center


Ord


Ding chaoyi ye yan


Film


Chengzhao


Kompilere


Yin Menghao


redigere


Liu Yiran