Eksperter undersøker det internasjonale miljøet i Kina og sier at de aktivt må svare på USA for å returnere til Asia Pacific

Original tittel: Det internasjonale miljøet for gjennomgang av Kinas strategiske muligheter

Hvorvidt Kinas strategiske mulighetsperiode er bærekraftig, handler ikke bare om Kinas fremtidige utvikling, men avgjør også om Asia -Pacific -posisjonen kan fortsette å opprettholde statusen til et nytt sentrum av verden.

Fra økonomisk utviklingsperspektiv er strategiske muligheter vekstforhold, inkludert to faktorer internasjonalt og utenfor.Overdreven vekt på endringer i eksterne faktorer og miljøet, blir de strategiske mulighetene forvrengt til «opportunisme».

Faktisk foreslo den tredje plenumssesjonen i den ellevte sentralkomiteen i det kommunistiske partiet i Kina i 1978, og «resolusjonen om flere historiske spørsmål i partiet siden grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina» i 1981, de historiske målene for Å frigjøre sinnet, frigjøre produktiviteten og utvikle produktivitet, for reform og åpne opp, fremme økonomisk utvikling gir de mest kritiske politiske forholdene.Dette er den viktigste interne årsaken til Kinas økonomiske utvikling.

Gjenoppretting av diplomatiske forbindelser mellom Kina og Japan og etablering av diplomatiske forbindelser mellom Kina og USA, spesielt Verdens handelsorganisasjon, ga et viktig internasjonalt miljø for Kinas åpning for verden.

De 30 årene av Kinas reform og åpning har alltid blitt tilpasset hverandre med internasjonale systemer ledet av utviklede land og regioner som USA, Europa, Japan og annen utvikling.Kina sluttet seg til IMF i 1980, og markerte den formelle inkorporasjonen av RMB i det internasjonale valutasystemet Faktisk har RMB fortsatt å avskrive i 14 år.Fra 1994 til 2005 implementerte RMB en de facto «kobling med den amerikanske dollarens» politikk for valutakursmekanismen.I løpet av denne perioden har Kina gjennomgått ikke bare på begynnelsen av 1990 -tallet for å bli medlem av valutamanipulatoren, og tvunget til å starte de årlige mest gunstige nasjonale behandlingsforhandlingene med USA i lang tid.

Dannelsen av «kinesisk faktor» etter den kalde krigen

Etter slutten av den kalde krigen var den økonomiske vekstraten i Asia -Pacific -regionen over, den økonomiske skalaen utvidet seg raskt, og vokste raskt til verdens handel, investerings- og teknologidistribusjonssenter. Akkumuleringssenter.

Den mest fremtredende utviklingen av Asia -Pacific -regionen er fremgangen for produksjon.Asia -Pacific -regionen har samlet verdens mest utviklede USA og Japan, inkludert Kina, verdens største utviklingsland og hovedressursene i verdens viktigste ressurser og mat.Resultatene fra markedsmekanismen og kapitalbevegelsen etter den kalde krigen har dannet en utvikling, utvikling og den fremvoksende industrikonsernets gjensidige industrielle inndeling av arbeidssystem og handelsinvesteringsstruktur.

I Asia -Pacific -systemet har USAs kuttingsteknologi realisert den dynamiske overføringen av industrien og dens komparative fordeler gjennom Japans bransjer og dens investering i Asia, og deretter realisert Triangle Trade -forholdet mellom Cross -Stillehavet.Blant dem har Kina faktisk blitt Japans prosesseringsbaser og handelstransportstasjoner for USA.Sino -us Japan har dannet en relativt uavhengig industriell handelskjede gjennom investeringsforhold.Japan rangerer den høyeste enden i industrien, eksporterte kjernekomponenter, råvarer og mellomprodukter til Kina, det vil si den investeringsdelede handelsstrømmen, og deretter samlet og eksportert til USA, inkludert Europa og andre deler av verden. EssensEn annen vei er at Japan vil behandle kjernekomponenter og materialer via Sør -Korea og Taiwan, og deretter eksportere mellomprodukter til Kina. Den «industrielle samlingen» unik for Øst -Asia har dannet seg.Dette danner en vekststruktur dominert av industriell handel i Asia -Pacific -regionen og er også drivkraften for økonomisk vekst.

I prosessen med dannelsen av denne industrielle handelsstrukturen, spiller det kinesiske markedet distribusjonssenteret for kapital, industri, finans, talent og informasjon, «Chinese Factor» har blitt betingelsen for den raske økonomiske utviklingen i Asia -Pacific -regionen, Og det har også blitt en direkte manifestasjon av Kinas strategiske muligheter.

Fra et japansk perspektiv

For tiden inspiserer vi om strategiske muligheter fremdeles eksisterer, om det fremdeles er betingelser for bærekraftig eksistens, og hvilken retning vi vil utvikle i fremtiden, «kinesisk faktor» er en viktig indikator.

Etter finanskrisen viste Kina og USA og Europa i krisen i krisen forskjellige måter.I de første dagene av krisen brukte Kina konsentrert aktiv finanspolitikk og løs finansiell politikkportefølje. Vailands.Spesielt i det japanske aksjemarkedet ble den «kinesiske faktoren» en gang det eneste kriteriet for investorenes aksjeutvalg.Den «amerikanske faktoren» er mer manifestert som negative faktorer som «investeringsbank», «rangering», «gjeldsgrense» og «arbeidsledighet».

De siste årene har USA kommet tilbake til Asia -Pacific, europeisk gjeldskrise og nedgangen i verdensøkonomien.I det internasjonale markedet er den negative ytelsen til «China Factor» enestående.På den annen side implementerte USA en storskala kvantitativ lettelsespolitikk, presset kraftig takknemligheten av renminbien, og brukte «skifergassrevolusjonen» for å utvikle USAs produksjonsre -kraft.Dette er enda mer fremtredende i den japanske produksjons- og eksportindustrien.For eksempel i den kjemiske industrien i Japan har den kjemiske inntekten til innbyggerne med Kinas viktigste eksportobjekter gått betydelig ned; Markedsnedgang, og USA -baserte markedsbaserte markeder er hovedmarkedene som hovedmarkedet.

De fremtredende endringene i den «kinesiske faktoren» og «amerikanske faktorer» i det japanske markedet har dannet den «kinesiske økonomiske nedgangsteorien» ledet av japansk opinion, og utviklet seg til slutten av den «strategiske mulighetsperioden».Det er klart at denne dommen ignorerer det grunnleggende forholdet mellom Kina og USA.

Det er også et mindre optimistisk fenomen, det vil si nesten verden krever at Kina utvider innenlandsk etterspørsel, transformerer produksjonsmetoder og transformerer den økonomiske vekststrukturen.Så hvilken retning skal Kina gå og hvordan du skal snu?For dette formål er det nødvendig å studere de samme problemene Japan står overfor på 1980 -tallet.

Når to store reversering i USA og Japan på 1980 -tallet, foreslo USA også for Japan å utvide innenlandsk etterspørsel, åpne markeder, transformere produksjonsmetoder og transformere vekststrukturen, og til og med kreve at Japan undergraver den «japanske modellen» Systemreform.»Qianchuan -rapporten» publisert av Japan det året kan beskrives som en «positiv respons» som kreves av USA.Imidlertid brukte den japanske regjeringen på den tiden «økonomisk ekspansjon» som et middel til å «utvide innenlandsk etterspørsel». Intensiteten til finanspolitisk ekspansjon.Dette er hva Kina skal tiltrekkes.

Tre store endringer i å fremme «kinesiske faktorer»

For tiden vil de tre store endringene i det amerikanske markedet være betingelsen for forbedring av den «kinesiske faktoren».

Den første er energirolusjonen forårsaket av den amerikanske skifergassen (skiferolje), som ikke bare vil forårsake endringer i verdens olje- og gassforsyningsstruktur, men også vil endre formasjonsmekanismen for verdensressurser og energipriser.Kina blir verdens største energiressursforbruker.Sino -us -energiforhold vil utvilsomt bli den viktigste styrken for å bestemme verdens energiprismekanisme.

For det andre har prisen på de grunnleggende råvarene for energien i energirolusjonen forårsaket nedgangen i prisen på grunnleggende råvarer i kjemisk industri, og ført tilbake til den amerikanske produksjonsindustrien, som definitivt vil bryte Monopol -situasjonen i Japan på Kjemiske råvarer, som tvinger Japan til å fremskynde omorganiseringen av den strategiske tilpasningen av industrien, og bringe den kinesiske grunnleggende kjemiske råstoffindustrien, som foryngelse av etylenindustrien, og bringe muligheter.Kinas enorme etterspørsel og sosiale kostnader lavere enn Japan og USA har betingelser for å delta i globale grunnleggende kjemiske råvarer, tradisjonell produksjons- og utstyrsindustri, inkludert strukturell omorganisering av infrastrukturbyggingsindustrien.Koordinering av Kina -US industristruktur kan innlede en ny epoke.

For det tredje «den» amerikanske dollarens sterke bølgen «basert på ovennevnte forhold.Autonomien til amerikansk energi vil redusere mengden oljeimport betydelig, og nedgangen i avhengigheten av oljeimport i Midt -Østen og Kina og Sør -Amerika vil definitivt bringe utenlandske sikkerhetskostnader og militær frigjøring.På denne måten vil situasjonen i USAs inntekts- og utgiftsunderskudd bli lettet og forbedret.Faktisk er de nåværende amerikanske underskuddene på kontoen hovedsakelig sammensatt av to aspekter. Overskudd av inntekt og servicehandel.Nedgangen i utenlandske militære tilbud er relatert til det tilbakevendende underskuddet, som støtter den amerikanske dollarvalutaen til å stige.Med tanke på den sterke amerikanske dollaren, er den basert på nedgangen i regelmessige kontområder, det vil si nedgangen i den internasjonale likviditetsforsyningen til den amerikanske dollaren. Verdi -tilsetning av mitt lands valutareserver, men gir også strategisk rom for fremme av RMB -internasjonaliseringen.

Det større målet med å vende tilbake til Asia -Pacific -strategien

Fra perspektivet til den globale strategien er det større målet om å vende tilbake til Asia -Pacific -strategien for tiden faktisk kanten av India og dens dype indiske, Sentral -Asia og Afrika langs vestkysten.

Returen i USA er fra nord til sør til sør for Stillehavet, og bretter deretter horisontalt.Det viktige er at på kanten av nordvest for de to havene, kanten av Asia -Europekontinentet.Denne kanten og to havene utgjør fokuset i USAs Asia -Pacific regresjonsstrategi.Hvis fokuset for den amerikanske strategien er i ASEAN, er dybden på kanten av fastlandet Indiabak, Afghanistan og Sentral -Asia.Teheran ligger langs kysten av Lilihavet, og det Kaspiske hav, Svartehavet og Middelhavet krysset Russlands olje- og gassrørledninger som førte til Europa.Strålingsområdet er Midtøsten og Nord -Afrika.Vestkysten av Det indiske hav er østkysten av Afrika rik på olje og naturgass.

De siste årene, akkurat som verden fokuserer på Asia -Pacific, har India begynt å lede byggingen av det indiske havversjonen av «APEC»;Fokus for verdensgeopolitikk ser ut til å begynne å «returnere vestover».Hvorvidt Obama -administrasjonen kan fullføre Afghanistan i 2014 for å «trekke hæren uten merker» og hvor han skal «flytte inn» etter å ha trukket hæren, ser ut til å være full av nye usikre variabler.Derfor ser det ut til at USAs retur til Asia Pacific har egenskapene til global strategisk gjenoppbygging.

Et annet poeng som bør anerkjennes at etter finanskrisen er «sikkerhet og valuta» de to hovedtemaene som USA tar hensyn til.Japans forsøk på å dominere rekkefølgen på regionen har forårsaket en høy grad av årvåkenhet i USA og er en motivasjon som stimulerer USA til å balansere strategi.